ΕΣΕΔΑ

Δύο νέα μέλη στον ΕΣΕΔΑ

Δύο νέα μέλη προστέθηκαν πρόσφατα στις εταιρείες που απαρτίζουν τον Ελληνικό Σύνδεσμο Εταιρειών Ενημέρωσης και Διαπραγμάτευσης Απαιτήσεων (ΕΣΕΔΑ), αυξάνοντας πλέον τον αριθμό των εταιρειών - μελών σε 11, τα οποία απασχολούν συνολικά περίπου 3.000 εργαζόμενους.Πρόκειται για τις εταιρείες Teleperformance και Klisis.

 

Capital.gr: Τοποθετήσεις για το Νομοσχέδιο από το Υπουργείο Ανάπτυξης, τον ΕΣΕΔΑ και των Εταιρειών

Το Υπουργείο Ανάπτυξης

Στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν ότι ο νόμος προσδιορίζει τα αυτονόητα στις διατάξεις, για παράδειγμα, σχετικά με την απαγόρευση απειλών προς τους οφειλέτες. Θεωρούν σημαντικό στοιχείο του νομοσχεδίου ότι οι νέες εταιρείες απαγορεύεται να εισπράττουν χρήματα και περιορίζονται στην ενημέρωση και διαπραγμάτευση των οφειλών. Επίσης επισημαίνουν τη σημασία της καθιέρωσης μητρώου εταιρειών που θα προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό τους ξεκαθαρίζοντας την αγορά. Κάνουν λόγο για την δημιουργία ενός πλαισίου προστασίας του καταναλωτή ο οποίος θα γνωρίζει πλέον την ταυτότητα του υπαλλήλου αλλά και την εταιρεία που εκπροσωπεί έτσι ώστε να μπορεί να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα του σε περίπτωση που διαπιστώσει παρατυπίες στην δραστηριότητα των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα πρόστιμα που δύναται να καταβάλει το υπουργείο προς τις εταιρείες οι οποίες αποδεικνύεται έπειτα από καταγγελίες ότι δεν ασκούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με το νόμο είναι από 5.000- 500.000 ευρώ.

ΕΘΝΟΣ: Οι τράπεζες «σκοτώνουν» τα καθυστερούμενα δάνεια

Αξιοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο που θα μπορούσε να αυξήσει τη ρευστότητά τους, οι ελληνικές τράπεζες βγάζουν από το «ντουλάπι» τα δάνεια σε μεγάλη καθυστέρηση (από 6 μήνες μέχρι και 5 χρόνια!) και τα μεταπωλούν -έναντι μικρού τιμήματος- σε funds του εξωτερικού.
Η συγκεκριμένη διαδικασία που αφορά την τμηματοποίηση των καθυστερούμενων οφειλών και την πώλησή τους πραγματοποιείται από ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες κατά κόρον εδώ και αρκετά χρόνια.

Την πρώτη «πώληση» δανείων στην ελληνική αγορά υλοποίησε πριν από περίπου τρία χρόνια η Citibank και κατόπιν αξιοποίησε τη συγκεκριμένη διαδικασία η πλειονότητα των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

«Δάνεια προς πώληση»

Συνέντευξη του Διευθύνοντα Συμβούλου της Cycle Credit στο Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα

Η  ακόλουθη συνέντυξη δόθησε στο Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα στις 2 Ιανουαρίου του 2006 και έχει ενδιαφέρον πόσο επίκαιρη είναι. Αλήθεια τι έχει κάνει από τότε ο ΕΣΕΔΑ;

Ανάγκη θεσμικού πλαισίου ζητούν τα μέλη του Ελληνικού Συνδέσμου Εισπρακτικών Εταιρειών

Την ανάγκη θεσμικού πλαισίου, που θα ρυθμίσει με διαφάνεια τη λειτουργία των λεγόμενων «εισπρακτικών εταιρειών», ζητούν τα μέλη του Ελληνικού Συνδέσμου Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ: Απειλές από εισπρακτικές εταιρείες καταγγέλλουν οι καταναλωτές

Ακολουθούν αποσπάσματα άρθρο από ΤΑ ΝΕΑ όπου οι οφειλέτες καταγγέλουν απειλές από τους εκπροσώπους των εισπρακτικών εταιρειών. Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το βρείτε στη διεύθυνση http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4487928

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου
Designed and developed by: Infowonders